detailpraha: gastronomie českého středověku. co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali (grada)

Praha: Gastronomie českého středověku. Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali (GRADA)

Anotace:

Nakladatelství GRADA vydalo kuchařku „Gastronomie českého středověku. Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali“ Moniky Černé-Feyfrlíkové, která přináší celkem 111 dobových receptů.

Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně např. mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit.

Bohatě ilustrovaná kniha přináší velký počet nových, dosud nepublikovaných receptů, podrobnější výklad k tradičním surovinám a také nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života a stravování. (SK)

Monika Černá-Feyfrlíková, Gastronomie českého středověku. Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali, Grada, Praha 2024, 224 stran, doporučená cena 399 Kč

Internet:

https://www.grada.cz/gastronomie-ceskeho-stredoveku-12487/

 


Copyright (c) 2008 stavitele-katedral.cz | Tisk | Kontakty | XHTML 1.0 Strict | TOPlistStatistiky toplist | Zpět nahoru